Dette er et uddrag fra bogen “Let’s talk Tantra” hvor Ulrik Adinatha Lyshøj, tantralærer og leder af Tantra Templet, har sat sig ned med Lotte Søs Farran-Lee i en åben samtale om tantra. Bogen giver et dybt og ærligt indblik i hele den tantriske filosofi, elskov, sexualitet, kærlighed, energi m.m.

Burde man ikke bare blive lykkelig og glad af tantra?

Nydelse i tantra er ikke et mål. Nydelse er et redskab. Tantra handler ikke bare om nydelse eller tilfredsstillelse, men om at møde det sande i en selv. Hvis man misser den pointe, så kan det nok være at tantramassage hjælper en til at få et bedre sexliv, men man misser pointen i tantra.

En tantramassage handler ikke bare om at give den anden meget mere nydelse.  Alle følelser er med, både de gode og de dårlige og de bliver forstærket tusinde gange i det tantriske møde. Det betyder også, at man ikke nødvendigvis altid er lykkelig og glad hele tiden under en massage.

Tantramassage er ikke noget man går til for at få et fix, eller fordi man er afhængig af det eller fordi man har brug for mere nydelse i sit liv. Tantramassage er mere som en udviklingsrejse, hvor man får en ”tour-guide” på den indre rejse.

En erfaren massør, der viser dig noget om dig selv:  ”Prøv at se her, prøv at se der. Prøv at se hvad du er i stand til at føle og opleve i dit indre univers.” ”Wow, det er fantastisk og hvordan kommer jeg så derhen selv?” ”Ja, nu skal du høre. Du skal gøre sådan og sådan… ”

Så starter den egentlige rejse.

Mange bliver overraskede over, at tantramassage er noget helt andet, end de havde forestillet sig. Positivt overraskede over, at det er noget der kan forandre deres liv, og mange bliver også overraskede over, at de er i stand til at føle så meget. At mærke energi på en hel anden måde end de er vant til.

Tantramassage og energi arbejde

Hvordan bruger en tantramassør bevidstheden om energien i massagen?

Massørerne i Tantra Templet har alle arbejdet intenst med deres egen energi igennem tantriske yogaøvelser, meditation og åndedrætsteknikker. Når man har stået der i tusindvis af timer på yogamåtten og arbejdet præcist med en bestemt øvelse, i en bestemt stilling, der vækker en bestemt energi… Når man har gjort det tilpas meget, så bliver man mere og mere i stand til med viljens kraft at vække den energi, fordi man har været der så mange gange og det er blevet til en naturlig del af en selv.

Det betyder, at man som massør, mens man giver massage, er i stand til at åbne de forskellige chakraer undervejs, hvilket betyder, at man kan guide den anden uden ord, men igennem energi.

Resonansprincippet

Når vi taler energi, så arbejder vi meget med resonans.

Når to energier der minder om hinanden, påvirker hinanden kan de komme i resonans, så de ensretter mere og mere. Hvis den ene er kraftigt, vil den anden følge med.

Dette er et universelt fænomen. Når noget er på bølgelængde, påvirker det hinanden. Det helt klassiske eksempel er, hvis to violiner ligger på et bord og man stryger den ene streng på den ene, så begynder den tilsvarende streng på den anden violin at vibrere, uden at være blevet rørt.

Det sker på energiplan hele tiden. Det kender vi for eksempel ved, at hvis man møder en, der er i godt humør, så smitter det og hvis man møder en i dårligt humør, så smitter det også. Hvis vi vel og mærke kan resonere med den energi.

Hvis vi generelt er sure og tvære, så hjælper det ikke, at der kommer en, der er i godt humør, for der er ikke noget at resonere med. Der er ikke nogen åbning for det gode humør. Der er ikke den mindste dråbe af godt humør bag overfladen, som kan blive vækket. Og omvendt, hvis man generelt er i godt humør, så bliver man ikke påvirket af en, der kommer og er i dårligt humør eller vred, fordi man ikke resonerer med den energi. Men hvis man kan resonerer med hinandens energi, så påvirker vi hinanden meget.

Når vi i den tantriske massage taler om at forbinde det erotiske med kærligheden, om at forbinde yoni eller lingam med hjertet eller om at forbinde det erotiske energicenter med hjertecenteret, så betyder det først og fremmest, at jeg selv gør det som massør.

Det betyder, at hvis jeg siger til hende, ”nu skal vi have den erotiske energi op i hjertet, så prøv at trække vejret på en den her måde eller fokuser din opmærksomhed på den her måde, ” så gør jeg det også samtidigt selv. For når jeg vækker nok energi i mit hjertechakra, så har det en resonanseffekt på den anden og hun vil have meget lettere ved at kunne mærke sit hjerte. Hvorimod hvis jeg blev i den seksuelle energi og bare sagde til hende, ”nu skal vi have energien op i dit hjerte, du skal gøre sådan og sådan og trække vejret på en sådan måde, ” så vil det være afhængig af, om hun er i stand til at gøre det eller ej, der vil ikke være nogen hjælp fra min energi.

Ofte vil det virke modsat, hvis jeg bliver i den seksuelle energi og siger uden at mene det, ”nu skal du tage energien op i hjertet ” og jeg ikke selv er dér som massør. Så føles det ikke sandt for hende. Hun får ikke hjælp igennem resonans og hun skal virkelig være dygtig, hvis hun skal hive sin egen energi op i hjertet selv, når jeg bliver i det seksuelle center.

Men hvis jeg derimod guider hendes energi med min egen energi, så bliver det meget lettere for hende at opleve sin egen energi på nye måder.

Det er et meget klassisk eksempel på, hvordan vi arbejder med resonans og hjælper folk.

En tantrisk indvielse

Den måde, som tantra har været overleveret på i tusindvis af år, har været igennem initiering. En, der er indviet, giver det videre til en, der modtager den initiering. Det betyder, at i tantramassage kan vi med baggrund i vores eget årelange energiarbejde give mennesker oplevelser, de aldrig vil kunne opleve alene eller sammen med en massør, som ikke kan det endnu. Det er en meget praktisk måde, hvorpå vi kan give oplevelser til folk omkring deres eget energisystem og gøre dem bevidste om det.

Det er klart, der skal være en form for resonans. Der skal være en lille åbning af hjertechakraet, for at vi kan hjælpe til en større åbning og der skal være en lille åbning af kronechakraet, for at det kan føre til en større spirituel oplevelse.

Det er noget af det, som overrasker rigtig mange mennesker – det, at mærke, hvor meget kærlighed, der kan være i sådan en oplevelse. Det, at mærke, hvor meget kærlighed, de selv kan føle. Det er bare et eksempel på, hvad de er i stand til. ”Ja, du kan føle så meget kærlighed hele tiden, hvis du ville. ” Lige nu er det bare muligt, fordi vi sammen skaber et ”space” hvor det er den frekvens, der dominerer. Og det er derfor, det virker overvældende fordi vi ikke er vant til at lade kærligheden dominere. Vi er vant til at mærke den lidt, men så får andre ting lov til at styre. Så bliver kærligheden sådan en baggrund. Hvis man skaber de rigtige rammer; et rum, der har den tantriske ramme og attitude og får vedkommende til at slappe af og føle sig tryg og så gradvist gør massagen mere sensuel og vækker den erotiske energi, for derefter at flytte den energi op i hjertet. Så kommer den med så meget gennemslagskraft, at mange oplever åbningen i deres hjerte meget mere end de nogensinde har gjort før.

Er jeg forelsket i min tantra massør?

Hvad er det for nogle forestillinger folk kommer med til tantramassage?

Det er meget forskelligt. Der er nogen, der tror, det er en seksuel oplevelse. Andre tror, det kun handler om healing. Det er typisk nogen, som har nogle problemer. Det kan være en kvinde, der har spændinger eller smerter i underlivet. Eller en mand der har potensproblemer eller for tidlig sædafgang. Eller en kvinde der har det svært med mænd, fordi hun har haft en masse negative oplevelser med mænd og har brug for at genvinde tilliden og trygheden. Der er faktisk en del, der kommer med forskellige problemer som deres motivation. Det går så op for dem, at ikke alene kan tantramassagen hjælpe dem med det problem… men tantra kan også vække nogle helt nye sider af dem selv, som de ikke har været i stand til at se, fordi de har været begrænsede af det problem eller den situation de var i.

Noget af det, som virker meget overraskende på dem, der kommer med det erotiske som motivation, er at opleve, hvor meget kærlighed der er i sådan en oplevelse. Der er nogle mennesker, der bliver næsten angste over at mærke, hvor meget kærlighed der er i sådan en oplevelse. At de faktisk kan føle sig tættere med den massør som har givet dem massage, end de har nogensinde har gjort med et andet menneske.

Så selvom det ikke er seksuelt, det der sker, så kan det føles mere intimt end den måde de har været sammen med deres ægtefælle igennem 20 år. Det er noget, der for nogen er dybt fascinerende og for andre dybt skræmmende. ”Hvad så nu? Er jeg forelsket i min tantramassør…? det går jo slet ikke.”

Men i virkeligheden handler det ikke om de følelser, man vækker for hinanden, men den evne til at åbne sit hjerte og elske dybt og inderligt. En evne man kan tage ud i livet og bruge i alle de relationer man har, og med de mennesker man møder.

Man bliver et mere kærligt menneske af tantramassage. Man bliver bedre til at udtrykke kærlighed og handle i kærlighed. Det er der mange, der ikke forventer når de kommer til massage første gang.

Det er også svært at beskrive i ord på en måde så det ikke bliver misforstået. ”At tage hen et sted for at lære om kærligheden… det er for mærkeligt… det er noget, jeg laver med min partner derhjemme. ”

Så igennem tantramassage kan man opleve mange ting, som man ikke forventede

Hvad kan man lære gennem tantramassage?

En tantramassage handler altså ikke bare om at trykke de rigtige steder, selvom det at trykke de rigtige steder kan være en god hjælp. I en tantramassage guider massøren den anden til indre oplevelser igennem massørens egen energi.

Den tantriske massage gør det muligt, at vise glimt af den tantriske verden og vise det tantriske perspektiv på intimitet, erotik og kærlighed. Energien og resonansen bliver givet videre. Mange mænd har en helt ny oplevelse med sig selv, fordi de i to timer er med en kvinde, hvor de føler, de bliver næret af hendes energi og den varme sensuelle femininitet.

For en mand, der har problemer med for tidlig sædafgang, er det en stor oplevelse, fordi han er så vant til, at så snart han har taget tøjet af, så er det næsten overstået med det samme. Så han når aldrig at have det dybe intime nærvær, samtidig med at have en følelse af, at han kunne være der for hende. I massagen får han chancen for at opleve, at han ikke skal præstere noget som helst. Det gør, at han kan mærke sig selv meget bedre som mand og at han pludselig har meget bedre kontrol over sin energi og kan være erotisk vækket og måske endda have en erektion i flere timer, hvor han ellers er vant til at have det et par minutter. Det er meget livsbekræftende for en mand og kan hjælpe ham til at komme videre i sin udvikling.

Fuldstændig det tilsvarende for kvinder der modtager massage. Hun har en oplevelse af en mand, der bare er der for hendes skyld og tager sig af hende og holder om hende og hjælper hende med at mærke sig selv og ikke skal nå noget eller noget bestemt sted hen. Det er jo også for mange kvinder en fantastisk oplevelse. Det giver både en oplevelse af, hvad vil det sige bare at være i nærheden af en mand, som er i perfekt kontrol med sin erotiske energi, men giver hende også et fingerpeg om, hvordan det vil kunne være at elske på den måde. Ikke at massøren elsker med hende, men viser hende hvordan man kan røre på måder, hun måske ikke er vant til, og at sammen have et andet fokus, end hun er vant til. På den måde kan det hjælpe kvinder til at blive mere bevidste om, hvad de godt kan lide.

Hvis kvinden ikke ved hvordan hun godt kan lide at bliver rørt ved så kan det erotiske være svært. Hvis hendes kæreste så heller ikke ved, hvad hun godt kan lide, så går hun tit på kompromis og går med til det, han gerne vil have. Selv hvis hun ikke bryder sig om det, så kan det stadig være svært for hende at give udtryk for, hvad det er, hun så gerne vil i stedet. Hun har en intuition om, at der må være mere på det erotiske plan end bare almindelig sex. Men hun kan måske ikke forklare det eller give udtryk for det, fordi hun ikke har oplevet det. En tantrisk massage kan være en oplevelse for kvinden af, at intimitet kan være helt anderledes end det man kan kalde mainstream sex.

“Let’s talk Tantra” bogen kan købes i Tantra Templet i København eller Århus eller online hos Saxo.

Som et særligt lockdown tilbud kan du købe et gavekort til tantramassage eller tantramassage undervisning og få bogen gratis med. Du får bogen tilsendt med det samme og kan glæde dig til en skøn massage, så snart Tantra Templet åbner igen!