Et interview med Ulrik Adinatha Lyshøj

Åh berøring… de fleste kvinder elsker berøring; de er sanselige og sensuelle væsener. Kvinder er født til at fejre livet gennem berøring, det karakteriserer forbindelsen mellem dem og deres elskede. Gennem sensualitet og erotik udforsker kvinder sig selv og finder glæde i hver eneste celle i deres krop, der er fordybet og altomfavnet i en sådan oplevelse.

Massage hylder sensualitet. Det er en oplevelse af at give og modtage, at udforske og åbne sig mod hinanden. Det er helt sikkert en vidunderlig måde at opleve raffineret nydelse på, slappe dybt af, fjerne stress og spændinger i den fysiske krop og skabe en dyb følelse af velvære. Ved at modtage tantrisk massage investerer en kvinde kærlighed, medfølelse og hengivenhed i sig selv.

Den fascinerende historie om Ulrik Adinatha Lyshøj, tantralærer og tantramassør, fortsætter i anden del af dette interview. Her er nogle nødvendige tips, som enhver kvinde bør vide, før hun kommer til Tantratemplet:

 

  1. Er der noget en kvinde bør vide, før hun kommer for at få tantramassage? Er der noget, man kan gøre, for at være klar til at få tantramassage?

Ulrik Adinatha: Det afhænger lidt af kvindens struktur, for nogle kvinder er mere eventyrlystne. De elsker at springe ud i det ukendte, og for den type kvinder vil jeg sige, at det er meget godt, at de ikke ved så meget i forvejen, for så kan de få nogle gode overraskelser.

 Andre kvinder har en anden indre struktur, hvor de føler, at de har brug for at vide meget klart, hvad der skal ske, og hvad der ikke skal ske. For sådan en kvinde er det rigtig godt at læse beskrivelsen af tantramassage på vores hjemmeside og f.eks at vide, at massøren beholder sine shorts på og at der ikke vil være nogen seksuel interaktion. Selv om massagen vil være meget sensuel, nærværende og sanselig og måske inkluderer yonimassage, så er det ikke en seksuel oplevelse.

Det er godt for mange kvinder at vide, at massøren har arbejdet med sin erotiske energi i mange år og ved, hvordan man håndterer sine egne lyster og erotiske energi – og aldrig udnytter situationen. Det er godt for kvinder at vide, at tantramassøren er et seriøst menneske, ikke seriøs i den forstand, at han er rigid og mangler humor, men en, der tager denne spirituelle praksis med at give tantramassage meget alvorligt, og som hver dag praktiserer yogaøvelser, meditation og vejrtrækningsteknikker for at kontrollere og mestre sine energier perfekt.

Når en kvinde kommer for at få massage, har vi en indledende snak, og jeg forklarer hende også et par ting, som er gode at vide, før vi går i gang med massagen. Det er meget praktisk og enkelt: Kvinden er nøgen, jeg beholder mine shorts på, og jeg masserer hende først over hele kroppen på en meget afslappet måde, så hun falder til ro, slapper af i tankerne og bliver meget nærværende i øjeblikket. Derefter bliver massagen gradvist mere sensuel og begynder at vække den erotiske energi, men på en afslappet måde. Kvinden føler sig dybt afslappet, men hendes krop begynder at blive mere og mere levende, endda vibrerende, fuld af energi. På et tidspunkt spørger jeg hende, om hun har lyst til at opleve yoni-massage, hvilket betyder massage med fingrene af hendes kønsorganer både udvendigt og indvendigt. På det tidspunkt skal hun mærke efter, om det føles rigtigt for hende. Det er vigtigt, at hun ikke føler noget pres, ikke engang fra sig selv, for at få den oplevelse. Hvis hendes krop ikke føler sig klar til det, er det en god lektie at lære at sige nej, hvis det ikke føles rigtigt.

Det er godt for hende at vide, at hun er velkommen til at være sig selv; hun behøver ikke at tage sig af, om jeg har det godt eller ej, men at fokusere på sig selv og være fri til at udtrykke, hvad der kommer op indeni, om det er latter, tårer, dybe suk af lettelse eller tung vejrtrækning. Hun er velkommen til at udtrykke, hvad der måtte komme op. Hun er velkommen til at skifte stilling under massagen; hun kan bevæge sine arme, ben, hele kroppen. Frihed er et udtryk for de energier, hun føler inde i sig selv. Jo mere hun udtrykker det frit, jo mere kan jeg fange strømmen af den energi, og på en måde kan vi danse med hendes energi sammen i stedet for, at hun bare ligger stille og stiv.

 At gøre sig klar, at medbringe et åbent hjerte – det er den bedste måde at forberede sig på en tantramassageoplevelse. Det er en god idé ikke at have haft en stresset dag og måtte skynde sig for at nå massageaftalen sidst på dagen, men at give sig tid til at slappe af, føle sig godt tilpas og tage det roligt. Efter massagen anbefaler jeg, at man ikke skal skynde sig et andet sted hen, som kræver ens fulde opmærksomhed, men i stedet giver sig selv tid og plads til at fokusere indeni sig selv. Det vil være rigtig godt, hvis man efter massagen har tid til at gå en tur eller sidde stille derhjemme for at fordøje oplevelsen.”

 
Tantric massage in the Tantra Temple

Vi må se i øjnene, at det såkaldte moderne liv medfører pres og pligter, sundhedsskadelige omstændigheder, som medfører helbredsproblemer og endda sygdomme. Som et resultat af dette kan vi have en tendens til at føle os lidt tunge i det (både fysisk, mentalt, følelsesmæssigt og energetisk), og det kan let afspejles i vores daglige liv. Kvinder har en tendens til at være lidt mere følsomme over for mange faktorer, og nogle gange kan følelser af depression og angst være overvældende nok til at få dem til at afbryde forbindelsen til deres egen sensualitet. I en sådan tilstand er det let for dem at glemme, at de i virkeligheden er vidunderlige væsener, skønne kvinder, der er i stand til hvad som helst, med masser af unikke kvaliteter og et rigt potentiale.

Her spiller tantra en meget vigtig rolle, og især tantramassage kan være svaret på mange af de nævnte problemer, som Ulrik forklarer i det følgende.

 

  1. Hvad er de fysiske, psykologiske og følelsesmæssige effekter, en kvinde kan opleve gennem tantramassage, ud fra hvad du har observeret i dine mange års erfaring?

Ulrik Adinatha: Jeg har givet massage til mindst 2000 kvinder, og effekten er virkelig dybtrækkende; der kan være mange forskellige former for effekter. To kvinder har ikke den samme oplevelse. Selv den samme kvinde vil have en ny oplevelse, næste gang hun kommer for at få massage.

Fra et fysisk perspektiv oplever mange kvinder, at diverse skavanker og problemer lindres, ikke fordi massagen i sig selv nødvendigvis er helbredende; kvinden bliver simpelthen mere balanceret i sig selv, og hun kommer i kontakt med sit eget hjerte. Hun begynder at blive bevidst om, hvad der er godt for hende, og hvad der ikke er godt. Ofte begynder kvinder, i hvert fald til en vis grad, at ændre deres liv til det bedre og træffe bedre beslutninger i deres liv, og det kan også ses på ens fysiske helbred. Massagen hjælper også det energetiske flow i kroppen, hvilket også afhjælper fysiske lidelser.

 Jeg har set, at mange kvinder oplever færre smerter i lænden og nakken efter en tantramassage. I forbindelse med yoni (kvindens kønsorgan), oplever mange kvinder også spændinger og smerter i bækkenbunden, som kan afhjælpes med denne form for massage.

Fra et psykologisk og følelsesmæssigt perspektiv er det ofte tilfældet for mange kvinder; at de føler sig smukkere. Mange kvinder beskriver, at de føler sig smukkere; at hænderne, der rørte ved dem, så og understregede deres skønhed. Mange kvinder føler sig bedre tilpas i deres krop, når de bliver mødt præcis, hvor de er, og ikke bliver set som et objekt. At blive berørt på en kærlig måde, selv på de kropsdele, som de endnu ikke har det godt med.

Måske føler en kvinde, at hun er overvægtig eller undervægtig eller har nogle ar efter operationer, men hun formår at slappe meget mere af og begynder at elske sin krop og endda også disse specifikke kropsdele. Mange kvinder oplever en mere afslappet holdning til nøgenhed, som om det bare føles naturligt at være nøgen, i stedet for at føle sig meget genert eller anspændt eller sårbar. Efter en tantramassage føler mange kvinder, at de bedre kan være sig selv, uden at skulle spille roller eller lade som om. Mange kvinder er opdraget til at være pæne piger og opføre sig på en bestemt måde og bestemt ikke opføre sig på en anden bestemt måde. Det er ret udfordrende med sådanne begrænsninger i ens liv, hver gang man vil sige eller gøre noget; så er der noget som forhindrer én på den eller anden måde i at være naturlig, spontan og fri. Mange kvinder føler under massagen, at de kan være sig selv, de er ikke for meget, og de kommer tættere på sig selv uden skam, frygt, skyld eller følelse af begrænsning.

På det spirituelle plan oplever mange kvinder, at de forstår sig selv bedre og kommer tættere på, hvem de virkelig er. Der opstår en dybere og mere intim kontakt med deres egen sjæl og evne til at lade sig lede af deres hjerte. Ikke kun lade sig lede af, hvad folk forventer af dem, eller hvad der er praktisk eller på grund af skiftende følelser, men virkelig lytte til deres hjerte og mærke deres sjæls kald. Den proces har hjulpet mange kvinder med at komme videre i deres liv, hvis man er endt i en blindgyde, hvad end man ved det eller ej. Efter denne form for massage kan der ske en indre nulstilling. Kvinden føler sig frigjort for gamle mønstre; hun kan se tingene mere klart og være klogere, når hun vælger hvad der er det rigtige for hende at gøre. I sidste ende kommer hun i kontakt med sin sande gnist, guddommelighedens gnist, sit virkelige selv, som vækker en indre vidnetilstand i hende. En tilstand, hvor hun kan leve livet og gradvist træde ind i den livsfase hvor hun er den vise kvinde, der kan være en guide og inspiration for folk omkring hende.”

I den gamle tantriske tradition ses enhver menneskekrop som et tempel, værdig til tilbedelse, fuld af skønhed, renhed og … intens ophøjet nydelse ud over enhver beskrivelse, og som kan føre til tilstande af guddommelig ekstase.

Vores krop er enormt kompleks, det er en form for portal, et middel til frigørelse og healing, en visdomsbærer af dyb indsigt og en skattekiste af hemmeligheder og mysterier. Det forhold, kvinder har til deres kroppe er meget vigtigt og kan være en fantastisk mulighed for en dybere forståelse af den feminine natur og det enorme potentiale, der findes indeni.

 
  1. Har du lyst til at dele en mindeværdig oplevelse, som du har haft under en massage?

Ulrik Adinatha: “Jeg har en gæst, som er kommet regelmæssigt for at få massage, og hun er en dame med en stor, vital krop, som hele sit liv har haft alle mulige udfordringer, sygdomme og problemer. Hun er også en farverig kvinde, iført mange farver og blomster. Da jeg mødte hende første gang, kunne jeg mærke, at der var en masse feminin energi i hende, som ikke havde fået lov til at blomstre og stråle. Derfor skabte hun alle mulige begrænsninger for sig selv, og på grund af det, fik hun alle mulige sygdomme.

Da jeg gav hende massage, begyndte hun først at slappe af, og så begyndte hun gradvist at vågne op. Energimæssigt kunne jeg mærke prikkende fornemmelser i mine hænder, og hvordan hendes krop begyndte at vibrere og blive varmere, og uanset hvor jeg rørte ved hende, kunne jeg mærke elektriske strømme gennem hende. Hun vidste ikke, hvad der foregik, hun begyndte at trække vejret dybere, og der skete rigtig mange ting inde i hende.

Hun spurgte mig: “Kan du mærke det?”. Jeg sagde ja: “Jeg kan mærke det”. Så spurgte hun: “Hvad er det, der sker?” Og jeg sagde: “Slap af, lad energien være; du er ikke forkert på den, bare mærk, hvad du mærker, og lad energien gøre, hvad den skal”. Så begyndte hun at få en intens energetisk oplevelse, hvor hun trak vejret tungt og rystede og rullede. Hun begyndte at rulle rundt, i stedet for bare at prøve at ligge stille. Jeg fangede hende og hjalp hende med at rulle rundt; jeg viste hende, at hun ikke var for meget, at det er i orden at gøre sådan, og det blev for hende sådan en åbenbaring af, hvad det vil sige at være fri og spontan og bare være sammen med sig selv, at hele massagen blev som en meget smuk dans. Vi dansede bogstaveligt talt horisontalt. Hun bevægede sig, jeg hjalp hende med at bevæge sig, strække sig, rulle rundt, løfte benet, løfte armen, som om det hele blev en meget, meget smuk og meget intens dans.

Bagefter var hun helt overvældet af oplevelsen, men samtidig sagde hun: “Wow, det er sådan, det føles at være mig”. Derefter havde vi en fantastisk snak om hendes liv og hendes forhold til mænd og hendes erotiske liv. Hun havde altid følt, at hun var for meget: “Hvis jeg bare er en lille smule mig selv, løber mændene skræmte væk”. Det var vidunderligt for hende at have denne form for oplevelse, hvor hun ikke var for meget, hvor hun var fri. Det var sådan en helende og traumefrigørende oplevelse for hende, hvor hun pludselig fik lov til at være sig selv. For mig var det meget rørende at se tårerne i hendes øjne og se hendes frihed til at udtrykke sig.”

_______________________________

I den tantriske visdomstradition findes der en bred vifte af teknikker, metoder og praktisk livsfilosofi. I tantramassage arbejder vi med kroppens tempel, som huser sjælen og den som vi er på et dybere plan. Derfor vil en tantramassør nærme sig kroppen med empati, respekt og bevidsthed, så tantramassage hviler på forståelsen af, at krop, følelser og sjæl er forenet i en højere helhed. Vores formål i Tantra Templet er at skabe mere bevidsthed og selvindsigt hos alle, der modtager massage, at kunne mærke sig selv og sin krop og forbindelsen mellem det erotiske og det spirituelle.

For os der tilbyder tantramassage, transformerer vi os selv, samtidig med at vi hjælper andre. Den sande mission ligger ikke kun i, hvorfor vi vælger at give tantramassage, men i hvordan vi rent faktisk gør det. At massere en kvinde betyder i den tantriske spirituelle tradition en dybtgående forvandling, at se med hjertets øjne og få øje på gudinden i hende, at understrege og bringe hendes unikke kvaliteter frem i lyset. På den måde bliver hun den bedste version af sig selv.

Anden og sidste del af interviewet med Ulrik Adinatha Lyshøj, lavet af Aditi.

Læs del 1 her