Mange mennesker kommer til Tantra Templet for at lære mere om sig selv og deres erotiske liv, udforske, helbrede, slappe af, blive vækket, opdage nye ting. En tantramassage føles ofte overraskende, fordi den både er intens og afslappende på samme tid, du har tid til virkelig at mærke det, der sker, hver eneste lille fornemmelse, følelse og sansning, energien i din krop og følelsen af ​​nærhed og intimitet. Det er energisk og erotisk, og på samme tid går du ind i et rum, hvor du bare kan få lov til at være til stede og give dig hen til oplevelsen, fordi du ikke behøver at gøre noget, så du kan bare slappe af. Trække vejret. Mærke dig selv.

Massagen opleves helt bevidst, det er ikke en forhastet fornøjelse, men en opvågnen af ​​din krop, og dine sanser kommer til live – en oplevelse, der skal nydes fuldt ud og få lov til at påvirke dig dybt. Det er en bevidst oplevelse i modsætning til den ofte forhastede og hektiske seksuelle ophidselse, hvor du straks har brug for at gøre noget med al den energi og spænding. Hvor du føler, at trykket opbygges, og der skal ske noget NU! Seksuel ophidselse kan hurtigt overvælde evnen til at forblive bevidst, når hjertet begynder at banke, vejrtrækningen bliver overfladisk og hurtig, vores fokus indsnævres, spændingen opbygges, og jagten på nydelse begynder.

Men hvad ville der ske, hvis du lærte at være mere tilstede i din krop og den kraftige energi fremfor at skulle gøre noget ved den med det samme? Dette spørgsmål er starten på en rejse mod bevidst og ophøjet erotik.

To forskellige slags orgasmer

Der findes former for orgasme, men essentielt kan de opdeles i to forskellige kategorier. Den ene er kendt af langt størstedelen af ​​mennesker på planeten, den anden ikke så meget. Her taler vi om eksplosive og implosive orgasmer. 

Eksplosive orgasmer sker mere eller mindre af sig selv, drevet af instinkter og seksuel ophidselse. Det er den type orgasmer, der er beskrevet af Masters og Johnson i “Human Sexual Response (1966)” som “den pludselige udladning af akkumuleret seksuel spænding, der resulterer i rytmiske muskelsammentrækninger i bækkenområdet kendetegnet ved en intens fornemmelse af nydelse.”

Den eksplosive orgasme er kortvarig, tager kun få sekunder eller mindre og er berømt for at få folk til at falde i søvn og for i sin kerne at være så utilfredsstillende, at det fører til alle mulige frustrerende følelser af “at ville have mere”, kedsomhed med sex generelt eller at tilbringe de sene nattetimer på Pornhub for at søge efter mere eksotiske former for spænding.

Den implosive orgasme er på den anden side dybt tilfredsstillende, det er en meget mere kraftfuld og vedvarende orgasme, der skaber intens sanselighed og ekstatisk nydelse – og ikke kun i kønsorganerne og bækkenområdet. Hver celle i kroppen bliver orgasmisk til det punkt, hvor mange mennesker oplever et perceptuelt virkelighedsskift med overtoner af mystik. Det føles som om, det fortsætter for evigt og varer i minutter eller timer, fordi den energi, der driver det, ikke går tabt i et eksplosivt lyn, men i stedet bevæger sig inde i dit væsen og intensiveres mere og mere. Oplevelsen er ofte dybt følelsesladet, du føler dig taknemmelig for at være i live, hel indeni, i kontakt med noget dybt inde i dig, dybt forbundet med din elskede. Det kan føles som en spirituel oplevelse, at blive løftet til en højere dimension af livet, i kontakt med evigheden, omfavnet af Gud, engle synger, intuition om livets mening og at være ét med universet.

Den implosive orgasme ser ud til at være en sjældenhed, der sjældent kommer af sig selv, uden at du specifikt leder efter den. Det sker selvfølgelig, når forholdene er helt rigtige. Når du for eksempel er nyforelsket, og I har lyst til at udforske hinanden i en uendelighed og mærke mysteriet med det ukendte, den dybe åbenhed og ekstase ved at gøre din elskede til den lykkeligste person på jorden.

Bortset fra meget gunstige omstændigheder kræver denne type orgasme ærlig talt nogle helt særlige færdigheder og træning, især hvis du vil opleve det igen og igen.

Træning og en dedikeret tilgang

Det ville være så dejligt, hvis det var let at forblive forelsket, have et lykkeligt parforhold og et fantastisk erotisk liv. Det ville også være dejligt, hvis det var let at spille klaver som Beethoven, at vinde en olympisk guldmedalje, og hvis du bare kunne bestille six-packs over internettet (nej, ikke øl …)

Elskov er en kunst, der skal mestres, og det bør du være klar over – også selvom du foretrækker, at de seneste ugebladstips ville være nok. At beherske en kunst kræver øvelse. Hvis du ønsker dig noget andet end det du har, skal du gøre noget andet. Selvom der muligvis er masser af bøger og personlige trænere, der kan lære dig, hvordan du får en six-pack, hvis du da er villig til at arbejde for det, er vejen til at mestre den erotiske energi og den implosive orgasme er ikke helt så enkel. Der er derfor nogle  mennesker giver op.

Hvorfor skal vi mestre vores erotiske energi?

I Tantra Templet er alle massører aktivt engagerede i at vække og kontrollere deres erotiske energi og at forbinde den med hjertet, både for deres egen personlige udvikling og for at kunne tilbyde den helt særlige oplevelse af intimitet, kærlighed og eros under tantramassagen, hvor både kroppen og sjælen berøres hos hver gæst. Evnen til at være nærværende og samtidig sublimt erotisk vækket har en særlig indvirkning, en både helbredende og vækkende kraft. 

Nogle af gæsterne i templet laver en “30 dages udfordring”, hvor de ikke får udløsning, eller de har levet på denne måde i årevis, siden de opdagede fordelene ved at mestre deres erotiske energi. Som en gæst siger:

”Jeg kan meget bedre lide det på denne her måde. Når jeg får udløsning, er det forbi, og jeg vil ikke have, at det er slut, når jeg har lyst til, at det netop er begyndt. Jeg føler meget mere, når jeg elsker på denne måde, og jeg føler mig også mere forbundet med min kone. ”

I den tantriske tradition er den erotiske energi både din livskraft, kilden til al kreativitet og brændstof til spirituel udvikling. Du kan bruge den til at fremstille bomber eller til at drive et helt land. Når vi har en “lækage” i vores system og hanen drypper, holder tingene op med at fungere ordentligt, og vi ved ofte ikke hvorfor. Småting irriterer os, stresser os, udmatter os. Der er et problem, men vi tror måske, at årsagen er noget helt andet.

”At beholde den seksuelle energi er for et individ, hvad elektricitet er for en elektrisk pære. Ingen spirituelle fremskridt mulige uden at beholde den seksuelle energi. ” Sri Swami Sivananda

Så hvad har det til fælles, når vandet i gryden ikke koger, dit værelse er mørkt og fjernsynet er slukket? De fleste mennesker ser sammenhængen og kontrollerer sikringsboksen, men vi er ikke på samme måde klar over, hvornår problemerne i vores liv skyldes problemer med livets brændstof, vores erotiske energi. 

I den tantriske tradition kaldes et ”lækagefrit” system for kontinens, hvilket indebærer at afstå fra udløsning (for mænd) og eksplosiv klitorisorgasme (for kvinder).

Frygten for at miste nydelse

Mange mennesker føler skræk og rædsel, når de første gang hører om aldrig igen at få udløsning. De tænker typisk, ”Det virker næsten masochistisk, jeg vil ikke opgive min nydelse! Hvad er fordelen?” En fremherskende frygt er, at de ved at tilbageholde udløsningen eller den eksplosive klitorisorgasme, ofrer nydelse til fordel for en abstrakt helbredsmæssig eller spirituel fordel. Men i virkeligheden er den bevidst oplevede erotiske vækkelse langt over enhver nydelse, som en “bombeeksplosion” kan byde på. 

Det er her, vi bliver nødt til at indse, at der som oftest vil være en tilpasningsperiode og brug for tid til at skifte gear, og at det er nødvendigt at forblive dedikeret til træningen. Det er ikke helt “no pain no gain” da træningen er særdeles nydelsesfuld, men frygten for at miste den velkendte nydelse, og det psykologiske pres og fristelsen ved at gå efter den “lette orgasme” er noget, mange mennesker skal håndtere som en del af træningen.

I er begge nødt til at gøre op med mange års seksuelle vaner, der instinktivt trækker jer i én bestemt retning, lige som en cykel bliver ved med at køre afsted selv efter du er holdt op med at træde i pedalerne. Du kan også føle, at du ikke helt kan præstere, som du ellers er vant til og er nødt til at trække vejret dybt, acceptere atter at være begynder og lære forfra.

 

Fordelene ved at øve kontinens:
 • uendelig varig kraft i sengen
 • regenerering og foryngelse
 • øget sundhed, vitalitet og styrke
 • eliminering af træthed og udmattelse efter elskov
 • et system uden lækage er et system i balance, inklusive mental og følelsesmæssig balance
 • øget energi som brændstof til din kreativitet, intellektuelle kraft og genistreger
 • øget charme og udstråling for både manden og kvinden
 • eliminering af uønsket graviditet
 • betydeligt mindskning af  kvindens menstruation og dens bivirkninger
 • opfyldelse, lykke og harmoni i parforholdet
 • Når du holder på den seksuelle energi kan den bruges som brændstof til at nå ophøjede, sublime og udvidede bevidsthedstilstande, og elskov omdannes til en effektiv spirituel praksis

Hvordan er erotisk kontinens egentlig mulig?

Orgasme og mandlig udløsning eller det specifikke kvindelige eksplosive tab af energi er ikke det samme. Både mænd og kvinder kan lære at adskille orgasme fra udløsning eller eksplosiv orgasme og lære at opleve orgasmer uden tab af energi.

Vi kan genkende den seksuelle energi og tendensen til eksplosive orgasmer i vores daglige liv, når vi begynder at føle os tunge, anspændte, målrettede, trætte, sammentrukne, når vi oplever frustrationer, skam, skyld, urenhed og egoistiske ønsker og er fulde af frygt og bekymringer. Vi kan genkende den erotiske kreative energi og tendens til implosive orgasmer i vores daglige liv, når vi føler os lette, frie, forbundne, glade, opfyldte, åbne, levende, spontane, legende og ekspansive.

Her er nogle af de aspekter, der er vigtige at øve hver dag og ikke kun under elskov:

 • Træning af bækkenbundens muskler, fx pc-musklen, som er den muskel, der giver mænd mulighed for at bevæge penis op og ned mens penis er erigeret. Den seksuelle energi har brug for en impuls for at gå opad, og dette kan ske gennem knibeøvelser, der får energien til at bevæge sig opad i stedet for kontinuerligt at strømme nedad med den naturlige tyngdekraft.
 • Yogaøvelser: specifikke yogaøvelser, som hjælper energien med at strømme opad. 
 • Træning af sindet: Et uroligt og støjende sind er en af ​​de største forhindringer for at kunne praktisere bevidst erotik. Mentale træningsøvelser og meditation er et must. 
 • En erotisk tilgang til livet. At være i stand til at slappe af, når livet bliver intenst, nyde alt hvad du foretager dig både stort og småt, forblive nærværende, aktivt praktisere taknemmelighed, acceptere udfordringer med et smil på læberne i stedet for at blive anspændt, kæmpe dig igennem eller prøve at undgå problemet. 
 • Fokus på kærlighed og at gøre din elskede lykkelig: at give er en af ​​de bedste måder at komme ud af vores begrænsninger på, og når vi elsker nogen dybt, er der intet mere tilfredsstillende end at gøre hende/ham lykkelig. 

At modtage tantramassage og at lære at give tantramassage er en meget stor hjælp, når du vil omstille dig fra eksplosiv til implosiv oplevelse. Du har brug for tid til at slappe af hver gang trykket opbygges, berolige sindet hver gang det går på afveje, forblive tilstede i nuet, åbne hjertet og lade oplevelsen røre dig, til at give slip på rigide mål og fiksering på nydelse, at få et højere perspektiv og se på alt med nye øjne, at blive bevidst om alt det du mærker.  

Hvordan kan jeg lære mere:

Læs mere om forskellen mellen seksuel og erotisk energi

Tantramassage uddannelse

Undervisninger til par

Amourous erotic continence online workshop 29-30 / 5 2021

Advaitananda og Adina Stoian underviser denne online workshop hvor du kan lære at mestre den erotiske energi. De vil dele ud af deres 30 år lange erfaring som par og tantralærere. Advaitananda er også gæstelærer på Tantramassage uddannelsen i templet.