Let’s Talk Tantra – Bog af Ulrik Adinatha Lyshøj

Ulrik Adinatha Lyshøj tantralærer og leder af Tantra Templet har sat sig ned med Lotte Søs Farran-Lee i denne Let’s Talk Tantra bog i en åben samtale om tantra. I interviewet taler de om mange forskellige aspekter af tantra, lige fra det mest jordnære til det mest ophøjede spirituelle, og den er en god guide på den tantriske vej. Bogen giver et dybt og ærligt indblik i hele den tantriske filosofi, elskov, sexualitet, kærlighed, energi m.m. Bogen beskriver de fire hjørnestene i tantra og der bliver talt om misforståelserne i tantra og hvorfor det er så vigtigt at tale om tantra.

Samtalen kommer bla. ind på:

  • Hvad er tantra?
  • Hvad er tantra ikke?
  • Misforståelserne og gråzonerne omkring tantra?
  • Sex, tantrasex og elskov – Hvad kalder vi det og hvorfor?
  • Tantramassage.
  • Tantrisk attitude, ramme m.m.
  • Forskellen på et traditionelt parforhold og et tantrisk parforhold.
  • Manden og kvinden.
  • Det hele menneske.
  • Filosofien.

Det er en bog der giver hele billedet af den gamle visdom som tantra er og hvordan du kan bringe det ind i dit liv.

Et råd fra forfatteren: gå i gang nu, uden at tøve!

“Så når man har læst denne her bog, kan man jo så enten sige: ”Hmm, det var da interessant.” Men der er sikkert også nogen, der vil blive inspireret til rent faktisk at gøre noget, at komme videre, at opdage den tantriske verden mere… Noget af det, der hjalp mig selv enormt meget, var at følge et tantrakursus, hvor jeg igennem flere år lærte, hvordan jeg kunne balancere og harmonisere min egen energi og mine egne chakraer, for på den måde at lære mig selv og min egen energi at kende meget intimt, før jeg kunne begynde at arbejde med andres energi. Og det har så ført til, at nu starter jeg denne her tantra-uddannelse, hvor man lærer at blive en rigtig god tantramassør. Men den første del af uddannelse kommer til at handle enormt meget om sin egen rejse, så man selv kan få udrenses og balanceret sin energi, før man begynder at hjælpe… før man begynder at arbejde med andre mennesker.

Og hvis jeg skal gi’ et godt råd, så vil det være at gå i gang nu, uden at tøve. Vælg den retning, som du føler, er den rette for dig, og så se at komme i gang. Start på det her intense arbejde med dig selv og din egen udvikling. Jo længere du venter, jo mere vil mønstrene og vanerne sætte sig, således at det bliver sværere at transformere sig selv, så det bliver sværere at give slip på alle de ting, der holder os tilbage i vores egen udvikling. Så find en vej, du føler er den rette for dig og så i gang med det samme.”

Hvorfor Let’s Talk Tantra?

Lotte Søs Farran-Lee
lotte-lets-talk-tantraVigtigst af alt er for mig at skabe fra hjertet og skabe noget, som ens hjerte har lyst at give til verden. Da serien Let’s Talk lå foran mig og klar til at skabe, var mulighederne uendelige for at tage fat i et emne, så hvorfor valgte jeg så lige at starte med tantra? Tantra har en meget særlig plads i mit hjerte. Den har hjulpet mig gennem en spontan og meget voldsom spirituel vækkelse, også kaldet en kundalini. Gennem healing af denne krydsede tantra min vej, som blev en lang og smuk rejse på vej hjem til mig selv.

Kærligheden i tantra, kærligheden til mig selv, kærligheden til andre og kærligheden til verden gjorde, at det blev den første bog, fordi ønsket om at verden kom til at se den dybe filosofi og hvor meget tantra er, andet end bare god sex som det ofte bliver udlagt, lå mig nær. Det er også et emne, som ofte misforstås og udlægninger om hvad tantra er, er så mange, at jeg havde lyst at skabe en samtale, hvor jeg vidste, at de dybe rødder og filosofien kom frem i lyset på en let måde.

Jeg har kendt Ulrik Adinatha i mange år og valget af ham, som den jeg skulle tale med, var let, da han har dybe rødder i formidlingen af tantra i Danmark. Det valg har bestemt også vist sig at være berettiget.

Samtalen har flydt så let og tantra får sin berettiget plads  sin rette form her i bogen på en simpel og fin måde. Jeg glæder mig til at dele den aller første Let’s Talk Tantra bog med dig.

Kærligst
Lotte Søs Farran-Lee
Forfatter

Ulrik Adinatha Lyshøj

lets-talk-tantra-book-ulrik-adinatha-lyshoj-2Om Ulrik Adinatha Lyshøj, forfatter Tantriker, tantralærer, tantramassør, leder og medgrundlægger af Tantra Templet Ulrik Adinatha har siden år 2000 været på en meget dyb og ærlig rejse med sig selv og tantra. Han har et ønske om, at være med til at hjælpe andre på deres spirituelle vej samt at vise mennesker tantras essens, for at være med til at åbne deres hjerter og dermed lade kærligheden lede vejen. Egentlig lå det ikke umiddelbart i kortene, at han skulle rejse på den tantriske vej, da han som bondedreng voksede op i en rolig jysk familie ude på landet. Allerede i en meget ung alder voksede der et frø om, at blive den perfekte elsker og et ønske om, på en eller anden måde, at formidle den visdom videre til andre. Hans søgen efter at blive den perfekte elsker, tog ham på et tidspunkt ind i den tantriske verden. Her lukkede udfoldelse af den søgen op for muligheden for virkelig at blive den perfekte elsker. Han fandt samtidig i tantras væsen en mulighed for at bringe seksualiteten op på et helt andet niveau igennem hjertet. Han opdagede på vejen, at tantra førte meget mere med sig i sin form, til det at blive et meget mere helt menneske.

Ulrik Adinatha lever og viderefører den tantriske filosofi med stor integritet og indlevelse i den tantriske praksis. Det er hans inderligste ønske, at flere og flere mennesker finder ind til kærligheden til sig selv og derigennem kan leve mere ren kærlighed til sig selv, deres partner og mennesker i al almindelighed via den tantriske praksis. Han er pioner inden for tantra i Danmark og er dybt forankret i filosofien og den tantriske praksis. Ulrik Adinatha videregiver dette ved undervisning, tantriske massager, workshops og foredrag samt i sit daglige virke som leder af Tantra Templet i Danmark.

En af vores kære gæster har skrevet en anmeldelse, som du kan læse herunder

“Jeg var spændt på at læse bogen Let’s Talk Tantra, for jeg har længe selv været interesseret i tantra, og jeg håbede at lære mere og også at få overblik og en dybere forståelse af tantra ved at læse bogen.
Jeg blev hurtigt grebet af bogen og dens blanding af ligefrem fortællestil og dybe indsigter og forståelser, og jeg kunne også hurtigt mærke at fortælleren (Ulrik Adinatha Lyshøj) var en mand med både mangeårig personlig praksis og uddannelse bag sig, men også med mod til at pege på hvad der så tit går galt når man snakker om tantra – og det var jeg rigtig glad for at læse om, for det har jeg også selv oplevet i den danske ‘tantrajungle’. Det var meget befriende at se hvordan han tør tale ærligt om ‘populærtantra’ kontra en dybere og mere saglig form for tantra der virkelig giver mulighed for forvandling af ens liv, men som også kræver dedikation og personlig udvikling af een. Jeg ved jo også selv at hvis man ønsker at forandre ting, så må man investere og satse noget af sig selv, dedikere sig – og det kunne jeg også se i bogen, og det vakte genklang hos mig.

Det var også befriende at læse den systematiske gennemgang af hvad der gør at tantra ‘virker’ – og hvad der mangler når man oplever at gå i stå med ens personlige udviklingsproces… og det var spændende at læse om hvordan tantra kan bruges i det almindelige danske hverdagsliv, og hvorfor det ikke er en ‘tro’, eller spirituel retning, men en helhedsvidenskab, der giver mulighed for at vække og bevidstgøre alle de slumrende potentialer, vi har i os. Jeg havde en del ‘aha-oplevelser’, hvor jeg lige tænkte at ‘her er der vist en skattekiste i mit eget liv, jeg ikke har åbnet endnu’, og også flere gange undervejs hvor jeg følte at fortælleren lige gav en nøgle jeg manglede i mit eget liv.

Selve læsningen var en oplevelse, hvor jeg kunne mærke at jeg ikke bare blev inspireret eller var enig/kunne lide det jeg læste, men hvor jeg også følte mig rigere, mere hel, mere balanceret… det var som om bogen talte til mit hjerte på en måde hvor jeg genkendte og huskede, og fandt tilbage til min styrke og dybeste længsler og følelser… og også til hvordan jeg kan leve mere i overensstemmelse med den, jeg virkelig er. Det var en magisk oplevelse, og meget smuk.
Jeg vil anbefale Let’s Talk Tantra til alle, der er interesserede i en dybere og mere virkningsfuld tantrisk rejse, men også til alle, der er interesserede i personlig udvikling generelt… man behøver bestemt ikke være ‘tantriker’ for at finde guldkorn og inspiration i bogen.
Jeg vil også anbefale den til alle, der gerne vil opleve et rigere kærlighedsliv og erotisk liv, uanset om de er single, er i et forhold eller hvordan.

Det føltes som om bogen talte min sjæls sprog, og som om den samtidig også pegede på hvordan jeg kunne gøre min sjæls drømme til virkelighed, i min hverdag.
En meget meget smuk og inspirerende bog.
Jeg glæder mig allerede til at læse den igen…”
Anna-Maybritt Lamberth.

Citater fra bogen:

“Det bliver helt naturligt, at det er kærligheden, der forbinder og ikke bare lyst, når vi er sammen med et andet menneske. Det bliver kærligheden, der forbinder et menneske til et andet menneske. Et ønske fra sjæl til sjæl om at smelte sammen med en anden. Når vi kommer derfra, så har vi ikke bare en seksuel oplevelse, der er baseret på nydelse, friktion og orgasme. Så bliver det et tantrisk elskovsmøde, et møde mellem to, der ønsker at møde hinanden dybt på alle planer.”
“Vi er alle guddommelige væsener, men nogle gange glemmer vi det i vores hverdag. Ved at indlede elskoven med dette perspektiv, så vil den stærke seksuelle energi give mere og mere næring til dette perspektiv. Så i stedet for at være en mand og en kvinde der har elskov, så bliver det gud og gudinde, Shiva og Shakti, bevidsthed og energi, der i deres ekstatiske sammensm eltning sammen skaber hele universet.”
“Orgasmen er en fantastisk tilstand der bringer os ud over vores eget ego, vores egne selvbegrænsninger. Problemet er bare at de fleste mennesker aldrig opdager hvor gode og hvor mange orgasmer de rent faktisk kan få. Langt de fleste mænd er fastlåst i troen på at orgasme og udløsning er den samme ting, men det er det ikke. Manden kan lære at få mange orgasmer uden udløsning, at blive multiorgasmisk ligesom mange kvinder er det. Det kræver bare en del træning fra hans side. Og kvinden kan lære at få mange flere forskellige slags orgasmer; ikke bare en hurtig spændingsorgasme fra klitoris.”