Et af de spørgsmål jeg ofte og med god grund får, er: “Hvordan finder jeg den rigtige tantramassør?” En tantramassage kan være en dyb og livsforandrende oplevelse hvis du møder den rigtige person til at guide dig igennem processen. Hvis massøren du finder frem til derimod ikke er den rigtige for dig, så vil du i bedste fald have en ligegyldig oplevelse og i værste fald en dårlig oplevelse eller en følelse af at du har taget et skridt tilbage i forhold til din personlige udvikling.
Så her er nogle guidelines som kan hjælpe dig med at navigere i den tantriske verdens ukendte vande:

 7 nøglepunkter at holde udkig efter, når du leder efter den rigtige tantramassør

1. Led efter en som har en ordentlig uddannelse og baggrund

Spørg ind til deres baggrund. Nu om dage kan du lære tantramassage på et weekendkursus eller 10 dages “intensiv”. Lad mig sige det lige ud: det er alt for lidt! jeg tror ikke at folk har dårlige intentioner, men nogle gange kan gode intentioner som ikke bakkes op af reelle erfaringer og færdigheder være skadelige. Som en 10 årig der hopper ind bag rattet i fars bil efter at have spillet nogle timers computerspil. Jeg har trænet mange tantramassører og de havde alle sammen brug for at gå igennem kæmpe indre transformation, energetisk udrensning, dybtgående ændring at forskellige holdninger og attituder osv. Noget at dette kræver flere måneders eller endda års arbejde med sig selv og sin energi før de er klar.

2. Spørg hvor mange timers massage erfaring de har

Selvfølgelig vil du gerne finde en erfaren massør. Hvis du er begynder i forhold til energiarbejde og tantraens fagre nye verden, så har du selvfølgelig ikke lyst til at din guide også er begynder, det vil I bedste fald være forvirrende. Kig efter en som har mindst 200 timers praktisk håndspålæggende erfaring.

3. Daglig spirituel praksis.

Når man arbejder tæt med et andet menneskes energi, som man for eksempel gør som tantramassør, så er der brug for en masse udrensning af energisystemet på daglig basis. Personligt anbefaler jeg yoga, pranayama og meditation, men andre seriøse spirituelle systemer kan sikkert også gøre det, som fx qigong eller tai chi. Det er essentials at have flere års erfaring med at lære din egen energi at kende til bunds, før du begynder at arbejde med andres.

“En tantrisk massage kan inkludere vækkelsen af den erotiske energi og du ønsker at blive guidet af en, som selv mestrer sin erotiske energi til perfektion”

4. Sexuel kontinens.

Det bedste ville være at finde en tantramassør som har praktiseret tantrisk erotik I sit privatliv I mange år – de er mere tilbøjelige til at forstå den erotiske energi. En tantrisk massage kan inkludere vækkelsen af den erotiske energi og du ønsker at blive guidet af en, som selv mestrer sin erotiske energi til perfektion. Det betyder for mandlige tantramassører at de aldrig ejakulerer, men har lært at opnå orgasmer uden ejakulation. For en kvindelig tantramassør betyder det at hun er i stand til at lære en mand at blive multiorgasmisk uden nogensinde at ejakulere. At modtage massage fra en sådan erfaren tantriker betyder blandt andet også at du som kvinde kan modtage en sensuel massage i sikker vished om at massøren har fuld kontrol over sine egne begær og ikke giver massage for selv at få noget ud af det seksuelt. Som mand vil du gennem massagen lære hvordan du håndterer din egen erotiske energi meget bedre.

5. Undgå folk som udelukkende reklamerer med øget nydelse

I det mindste hvis det er en tantrisk oplevelse du er ude efter. Der er intet galt med nydelse, tværtimod, nydelse er et kraftfuldt værktøj til at bryde igennem alle vores selvskabte begrænsninger. Men hvis du er interesseret I en ægte tantrisk oplevelse, så vil tantramassøren beskrive nydelsen som et værktøj til at overkomme begrænsninger og til udvidelse af bevidstheden – ikke som et mål i sig selv.

6. Kig efter anbefalinger.

Tantramassage er ved at blive anerkendt som en seriøs tilgang til healing og selvudvikling. Flere mennesker er åbne overfor at dele deres oplevelser online. Hvis der er tale om en god tantramassør, så må han eller hun have nogle anbefalinger. Eller du har muligvis venner som har prøvet tantramassage og kan anbefale dig den bedste massør i området.

7. Følg dit hjerte.

Til slut efter alle forskellige anbefalinger, så er det bedste råd jeg kan give dig at følge hjertet… når du læser på en hjemmeside eller taler med en tantramassør, brug din intuition til at mærke efter om det føles rigtigt for dig, den viden, som går dybere end sindet – som fortæller dig det her er det rigtige for dig lige nu.

Du kan læse mere om ægte Tantra i artiklen “Er Tantra farligt” Jeg ved godt at det ikke altid er let at finde tantramassører som opfylder alle kriterierne, but de er derude, og du fortjener det bedste.

Du kan også finde steder som Tantra Templet hvor der er et stort team af tantramassører som alle opfylder de ovenstående kriterier.

Måske har du allerede oplevet en god tantramassage og føler nu et kald til selv at blive tantramassør? Læs mere om vores Tantra Massage Uddannelse her.

Ulrik Adinatha Lyshøj